Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;


Eίναι πλέον ολοφάνερο ότι κάτω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ελλήνικής Κυβέρνησης με το ΔΝΤ, εκτελείται ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου ενός Έθνους από κάθε άποψη. Από άποψη πνευματική πρωτίστως και κατ' επέκταση υλική συνεπεία της πρώτης.



Η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης είναι "μαγαζί γωνία" που λέει ο λαός και η οικονομική κρίση θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους μας για τους πραγματικούς σκοπούς αυτής της οικονομικής τρομοκρατίας που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

'Οταν ξένα κέντρα αποφάσεων λένε ότι "η Ελλάδα πρέπει να εξαντληθεί οικονομικά και να της δανείσουμε" θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ αφελής να πιστεύει ότι οι δανειστές δανείζουν σε ένα χρεωκοπημένο κράτος και έχουν σαν στόχο να πάρουν κάποια στιγμή τα δανεικά πίσω.Οι στόχοι προφανέστατα είναι άλλοι και βαθύτεροι.
 Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει ή να ανταποκριθεί στις δανειακές τις υποχρεώσεις όποτε κάνουν αυτό που θα έκανε ο κάθε τοκογλύφος.

Γένικο ξεπούλημα κάθε φυσικού πόρου της Ελλάδας, στην ουσία μέσω του χρέους κατακτούν την Εθνική Κυριαρχία και έτσι μπορούν να προχωρήσουν στα σχέδια τους για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κρίση στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, τη Συρία και γενικά στον Αραβικό Κόσμο και ένα Κουρδικό ζήτημα που σιγοβράζει δεν είναι θέματα άσχετα μεταξύ τους. Όλα υπόκεινται σε ένα γενικό προφανώς σχεδιασμό ανακατατάξεων στην περιοχή.

Και όταν τα πνευματικά υπόβαθρα ενός λαού έχουν χτυπηθεί τόσο πολύ, φτάνουμε σε σημείο να μειώνονται οι αντιστάσεις του κόσμου μπροστά σε αυτό που έρχεται, το ανοσοποιητικό σύστημα του έθνους νοσεί, όχι όμως ανεπανόρθωτα.

Οι λύσεις υπάρχουν. Η πνευματική κρίση έχει πνευματικά αίτια και έχει και πνευματική λύση. Μέσω αυτής της πνευματικής τακτοποίησης θα έρθει και η λύση στα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο Γέρων Παϊσιος έλεγε στους Κυπρίους αδελφούς " κάντε πνευματικές βάσεις για να διώξετε τις βάσεις των Άγγλων", δηλαδή μας έδειχνε ξεκάθαρα ότι η λύση στα ζητήματα του Έθνους είναι πνευματική, γιατί πνευματικό είναι και το πρόβλημα, και έπειτα ο Θεός θα δώσει λύση και στα δευτερέυοντα ζητήματα που μας απασχολούν.

Ποια είναι αυτά τα πνευματικά ζητήματα που θα πρέπει να δώσουμε λύσεις ;    θα ρωτήσει κάποιος.

Ας αναλογιστούμε  ο καθένας με πρώτο τον γράφοντα τη στάση μας απέναντι στον Θεό και τον συνάνθρωπο και πόσο βάλαμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου, και ίσως αυτό να είναι μια μικρή αρχή για να καλυτερέψουν τα πράγματα

Κ.Β




ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το 1936, η Κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά,  του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. 
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας! 
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε: “Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο”. 
(Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25). 

Το Διεθνές δικαστήριο το 1938 δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίρτσνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου